Бивш зам-здравен министър: Не знам на кого да вярвам за НЗОК

60656
Бивш зам-здравен министър: Не знам на кого да вярвам за НЗОК
Снимка: БГНЕС

Не знам кой е прав и кой е крив, не знам трябва ли актуализация на бюджета на НЗОК или не, не знам на кого да вярвам. Това заяви заместник-здравният министър в служебното правителство на Марин Райков д-р Мирослав Ненков в предаването „Лице в лице” на bTV.

Хроничното недофинансиране  е друга бира – поне във ВМА досега не сме усетили нищо. Няма проблем с парите на персонала, каза Ненков.

ГЕРБ готови да подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК с "10-20 депутати"

След продължили повече от час разгорещени разговори в сградата на президентството стана ясно, че ГЕРБ са готови да "пратят" 10-20 депут...

Не сме говорили, засега никой не ни е канил да сме част с г-н Николай Петров да ставаме пак част от служебно правителство. Това посочи Ненков, визирайки своя шеф във ВМА, който беше служебен министър на здравеопазването в правителството на Марин Райков.

Ако вляза в служебното правителство без актуализиран бюджет на НЗОК и ако има нужда от такова нещо, не вярвам политиците ни да са толкова тъпи, че да не го направят, подчерта д-р Ненков. Според последните разчети актуализацията на бюджета на НЗОК, която мина на първо четене, е от 225 млн. лева.

За финал д-р Ненков подчерта, че за да има истинска здравна реформа, трябва целият парламент да застане зад нея – до последния депутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com