Безплатни онкологични прегледи организират в Токуда

42673
Безплатни онкологични прегледи организират в Токуда
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Безплатни прегледи на пациенти с онкологични заболявания ще извършват лекари от 8 специалности в МБАЛ „Токуда Болница София“ от началото на следващата седмица. Консултациите са посветени на Световния ден на борбата с рака – 04 февруари и ще продължат до 12 февруари 2015.

Записването ще се извършва на тел: 02/403 4000.

Безплатен ултразвуков скрининг на мозъка за новородени

Безплатен ултразвуков скрининг на мозъка за новородени организират в болница "Токуда", съобщиха от лечебното заведение. Инициативата е...

Специалистите по урология, хематология, хирургия на гърда, коремна хирургия, неврохирургия, гръдна хирургия, медицинска онкология и дерматология ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения или с доказани злокачествени заболявания в МБАЛ „Токуда Болница София“. Те ще бъдат с фокус върху превенцията и ранната диагностика на:

• рака на простатата, онкохематологични заболявания, рака на млечната жлеза, рак на черния дроб, панкреаса и дебелото черво, тумори в мозъка и гръбначния стълб, рак на белия дроб, рак на кожата - малигнен меланом и базоцелуларен карцином.

На Световния ден за борба с рака на пациентите ще бъдат раздавани гривни с мотото на инициативата „Не сте сами!“, а лекарите ще носят символа на съпричастност към онкоболните – лилава лентичка. Кампанията има за цел да насърчи хората, които имат опасения поради наследственост, други рискови фактори или съмнения за симптоми, да търсят навреме специализирана помощ.

Пациентите с установени заболявания е необходимо да подготвят цялата си медицинска документация. Ще бъдат извършвани и консултации по документи, които ще се организират от координатор на Многопрофилния онкологичен център.

Зрението на 70 деца от Смолян бе изследвано със специален апарат

Зрението на близо 70 деца от детски градини в Смолян бе изследвано с апарат, дарен на Смолянската болница по линия на благотворителната...

Желаещите да посетят консултациите трябва да се запишат предварително на телефон: 02/403 4000, като за прегледите няма да са необходими направления.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com