БЛС: Парламентът да актуализира Държавния бюджет

28046
БЛС: Парламентът да актуализира Държавния бюджет
Снимка: Getty Images / Guliver

Приветстваме ангажираността на ГЕРБ и ДПС и призоваваме депутатите от БСП и Атака да осигурят така нужното на всички граждани в страната спокойствие и да се присъединят с гласовете си към актуализацията на целия Държавен бюджет.

Това се казва в писмо на председателя на Българския лекарски съюз /БЛС/ д-р Цветан Райчинов, изпратено до президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Михаил Миков и председателите на парламентарно представените политически партии, предаде БГНЕС.

След като изразява признателност за проведените днес консултации при президента, Райчинов посочва, че "постигнатите договорености са добро начало за преодоляване на моментните нужди в системата, но далеч не решават проблемите в тяхната цялост. Длъжни сме да предупредим, че 225 млн.лв., дадени по предложение на МС, ще позволят работата на лечебните заведения и снабдяването на пациентите с лекарства до октомври. Това означава, че следващото правителство, което и да е то, ще трябва да извърши повторна актуализация на бюджета на НЗОК между 100 и 200 млн.лв.", заявява председателят на съсловната организация.

Той посочва, че тъй като бюджетът на НЗОК винаги е бил част от консолидирания бюджет на държавата, по-отговорно и държавнически целесъобразно е да се извърши тази актуализация с един акт на сегашния парламент. Райчинов преповтаря тезата, изразена по рано днес от президента Росен Плевнелиев като заявява, че "това ще доведе до пълно спокойствие не само в здравния сектор, но и в останалите не по-малко важни сфери – образование, строителство, управление на общините и т.н."

Като приветстваме тази ангажираност на двете политически партии – ГЕРБ и ДПС, призоваваме депутатите от БСП и Атака да осигурят така нужното на всички граждани в страната спокойствие и да се присъединят с гласовете си към актуализацията на целия държавен бюджет, заключава д-р Райчинов.

Плевнелиев: Отказът от актуализацията ще е опит за умишлено спъване на държавата

Ако не се подкрепи този бюджет, ситуацията в държавата ще бъде драматична. Това заяви президентът на Република България Росен Плевнелие...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com