Атанасова: Таня Андреева даваше обществени поръчки на "свои" хора и фирми

36636
Атанасова: Таня Андреева даваше обществени поръчки на "свои" хора и фирми
Снимка: БГНЕС

Предишният здравен министър Таня Андреева даваше обществени поръчки на определени фирми и хора с цел да се пълнят определени партийни каси. Това каза бившият здравен министър от кабинета "Борисов" Десислава Атанасова пред "Фокус". 

Според нея решението на служебния министър на здравеопазването да спре тези поръчки е правилно, защото те са некомпетентни от юридическа гледна точка, липсва им прозрачност, както и общи критерии за всички участници.

Нигяр Джафер: НЗОК плаща повече на болниците през тази година и пак не стига

Ситуацията с НЗОК изглежда като дежа вю. Миналата година пак се говореше за дефицит в бюджети на отделни болници. Затова трябва да се п...

„Всеки, който познава Закона за обществените поръчки, при един бърз поглед, може да направи изводите, че сроковете за обществените поръчки бяха изключително кратки, решенията за възлагането им, и то за толкова сериозни суми, се взеха напълно, без никакво обществено обсъждане, дори от хората, които имат експертиза, а именно национални консултанти, и преследваха една единствена цел – да се възложат на някого обществени поръчки за огромни публични средства“, категорична е Атанасова.

Тя каза още, че след като работната група от национални консултанти е дала своето становище, че обществената поръчка за електронно здравеопазване не отговаря на елементарни изисквания на закона, бившият министър Таня Андреева е уволнила част от екипа. „Това говори за пълно безхаберие и некомпетентност от страна на екипа на Андреева, както и някаква умисъл“, коментира Атанасова.

По-рано днес служебният министър Мирослав Ненков обяви, че в последните дни на управлението на Таня Андреева са стартирани няколко големи обществени поръчки. Едната от тях е 12 млн. лв., предвидени за електронното здравеопазване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com