Андреева: Здравният министър си свърши работата

25113
Андреева: Здравният министър си свърши работата
Снимка: БГНЕС

Въпреки затрудненото положение в здравния сектор, ресорният министър Таня Андреева е уверена, че е свършила работата си добре. "Това, което министърът на здравеопазването е трябвало да го свърши, го е свършил, никой не бави топката. В тази страна има закони и процедури, по които се движи всяко едно нещо, което изисква допълнителни ресурси", заяви тя, цитирана от "Фокус".

Андреева каза, че се надява да има актуализация на бюджета на Здравната каса, но не е компетентна да коментира финансовата рамка.

Поредна "впечатляваща" идея на Андреева - да закрие Центъра за наркомании

Здравното министерство се готви да закрие Националния център по наркомании (НЦН). Засега идеята е на ниво проект, но предстои да бъде о...

„Ако отворите пресата от миналата, по-миналата и от 2010 г. назад ще видите, че всяка година се случва едно и също. Аз ще ви дам отговора защо е така. Защото в касата няма никакъв финансов ресурс като резерв, като буфер, който да посрещне по-високата нужда от по-големият обем дейност, която се очертава в годините, защото през 2010 г. над 2 млрд. лева в касата отидоха. Един и половина от тези 2 млрд. все още не знаем къде, а около 400 млн. са преведени на Министерството на здравеопазването. Успоредно с това от 2010 г. са открити над 50 лечебни заведения, които струват на бюджета на касата над 150 млн. Успоредно и с това редица дейности от 2010 г. се прехвърлиха към касата, които струват на касата над 350 млн. лева”, каза Андреева.

Според нея в момента в Касата има пари. НЗОК обаче не е изплатила част от надлимитната дейност, за което е изпратено запитване. 

Припомняме, че днес на обед лекари от цялата страна излязоха на протест с искане за актуализация на бюджета на НЗОК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com