Андреева: Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна у нас

33889
Андреева: Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна у нас
Снимка: БГНЕС

Всички болници ще трябва да работят по комплексни услуги и по спешност. Това са изискванията към болниците, заяви пред БНТ здравният министър д-р Таня Андреева.

Тези които не успеят да покрият тези критерии, ще търсят свой начин да оцелеят. Когато един пациент не си плаща здравните осигуровки, на него не може да му се оказва спешна помощ, категорична е д-р Андреева. Тя смята, че бъдещето е да се работи по публично-частно партньорство и частната инициатива да влезе и в държавните и общински болници.

Протест на пациентите с бъбречни заболявания, искат оставката Андреева

Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания и приятели ще поиска оставката на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева с пр...

Медицинският одит показва, че в част от лечебните заведения нивата на компетентност не са изпълнени сред лекарите. Част от отделенията в тях ще трябва да бъдат закрити, или да си намерят кадри. За да бъдат мотивирани лекарите, ще се търсят възможности да бъде вдигнато заплащането за труда им.

През големите болници минават 70-80% от пациентите. Повечето работа води до по-голяма задлъжнялост. Затова с нови правила се опитваме да направим така, че всички лечебни заведения да работят при равнопоставеност. Здравният министър се надява пазарът да регулира тези разминавания. Решението НЗОК да плаща на болниците месец за месец, е заради тежкото финансово състояние. Касата фактически минава на ръчно управление, за да се следят постоянно дефицитите в болниците, поясни министърът.

От тази година започваме увеличение на заплащането в психиатричните болници, и в спешните отделения. Ние ще работим за увеличаване на работните заплати и оптимизиране на условията на работа. Мисли се за преструктуриране на здравните заведения, защото кадрите са разпръснати по места.

Има частни структури, които източват болниците, това са предимно кардио инвазивни клиники, подчерта здравният министър.

Бивш министър: Андреева няма идея какво да прави със здравно неосигурените лица

Здравният министър от управлението на ГЕРБ Десислава Атанасова нападна жестоко наследничката си Таня Андреева. На специална пресконфере...

Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна за България. В много страни се води тази дискусия. В момента у нас се проверяват активните съставки на марихуаната като аналгетици. Но в момента има достатъчно такива лекарства и нищо не налага да се използва марихуаната в медицината, обясни д-р Андреева.

Касата заплаща определен пакет здравни дейности. Лекарите обаче в желанието си да лекуват, назначават допълнителни лечения, които не са по здравни пътеки, а Касата трябва да ги покрива. Или трябва пациентите сами да доплащат, или трябва всички, които са задължени, да си плащат здравните вноски, или да се приеме допълнителен пакет, който да доплаща здравните услуги, обобщи здравният министър. Този допълнителен фонд може да бъде и към Касата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com