Андреева: Не бихме си позволили да оставим хора без лечение

14052
Андреева: Не бихме си позволили да оставим хора без лечение
Снимка: БГНЕС

Лечебните заведения няма да бъдат оставени без да бъде заплатена дейността им. Няма да бъдат оставени хора без лечение. Това заяви здравният министър Таня Андреева, предаде "Фокус".

„Хубаво е, че поне по един въпрос има политически консенсус - за ревизията на бюджета на НЗОК, защото това е проблем, който пречи на много законопроекти да минат през пленарна зала във връзка с постигнатия консенсус между политическите сили за актуализация на бюджета на НЗОК”, подчерта Андреева.

Няма да има фалирали болници, увери здравният министър

Министърът на здравеопазването каза в сутрешния блок на Btv, че министерството ще помогне на Александровска болница за щетите от град...

По думите й в Министерство на здравеопазването в края на юни е било внесено предложение от Надзорния съвет на Каса за актуализиране на бюджета, в което предложение обаче е имало само искане по пера за допълнителен финансов ресурс. В това предложение за актуализация не е имало анализ на разходите по пера, не е имало посочени превантивни мерки, за да няма подобен дефицит или той да бъде намален.

„Това, което ние искаме от Здравната каса, е да направи такъв анализ, да посочи ясно преразходът по какви причини е станал, какви превантивни мерки могат да се вземат с оглед на това, да не се допусне такъв дефицит”, каза още Таня Андреева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване