83 млн. евро отиват за спешната помощ от ОП "Региони в растеж"

6329
83 млн. евро отиват за спешната помощ от ОП "Региони в растеж"
Снимка: Actualno

83 милиона евро по Оперативната програма "Региони в растеж" през новия програмен период ще бъдат насочени към спешната помощ и ще бъдат инвестирани в подновяване на оборудването и подпомагане работата на екипите. Това обясни заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски.

Той потвърди позицията на здравното министерство, че сливането на спешните звена на столицата и на Софийска област няма да влоши медицинското обслужване. Желанието на Министерството на здравеопазването е да увеличи екипите, работещи в спешната помощ като съкрати административен персонал и една регионална координационна централа, предаде БНР.

Спешната помощ от Елин Пелин също се обяви срещу сливането на центровете

Норматив от 20 минути за пристигане на линейката едва ли ще може да се спази. Страхуваме се от хаос, ако колегите в София поемат нашите...

"Всичко това, което се говори, че е във вреда на пациента и на работещите, е лъжа. Нищо няма да бъде променено. Когато има обаждане за пациент от Своге, няма никакво значение кой ще поеме телефонното обаждане. Обратната връзка, че пациент от Своге има нужда от спешна помощ ще получи екипът, който е в Своге", заяви Персенски. 

Заместник-министърът посети посети областната болница в Габрово. Здравното заведение е едно от 16-те в страната, които в края на годината ще разполагат с новоизградени регионални центрове за ранна диагностика на онкологични заболявания. Проектът на стойност 5,5 милиона лева се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.

Медици от смешната помощ в столицата смятат обаче, че предвиденото сливане ще направи работата им още по-трудна. БСП също се обяви против сливането на Центровете за спешна медицинска помощ в София-град и София-област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване