60 % от учениците имат проблем с костно-мускулната система

144626
60 % от учениците имат проблем с костно-мускулната система
Снимка: БГНЕС

60% от учениците у нас имат проблем с костно-мускулната система. Данните са повод Институтът за семейна политика да организира безплатни ортопедични прегледи на деца от първи до осми клас, съобщава БНР.

Специалисти ще преглеждат без предварително записване в ортопедичната болница в София на бул. „Никола Петков" 56 от 9.00 до 14.00 часа, обясни председателят на института Христина Христова.

Чуждестранни хирурзи помагат безплатно на българчета със сколиоза

Български деца с тежка форма на сколиоза (гръбначно изкривяване) ще имат възможност да се възползват безплатно от най-съвременните мето...

Оказва се, че близо 13% от децата на възраст между 7 и 9 години страдат от гръбначни изкривявания, които по-късно оказват влияние на здравословното им състояние.

Безплатните благотворителни профилактични прегледи за деца за гръбначни изкривявания и костно-мускулни проблеми ще продължат три дни. Те са организирани от института в партньорство с Университетската специализирана болница по ортопедия - Горна Баня.

Христова посочи, че високият проблем на деца с проблеми с костно-мускулната система се дължи на факта, че те не спортуват достатъчно, стоят прекалено дълго пред компютрите. Друга причина е, че малките ученици носят тежки чанти.

По думите на Христина Христова и родители, и учители, и медици правят системна грешка, а именно, че не се прави профилактика. Като резултат от това проблемите в опорно-двигателния апарат не се откриват навреме. Това пък от своя страна води до сериозни увреждания и заболявания впоследствие.

Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания при деца в Пирогов

Безплатни прегледи и рехабилитация на гръбначни изкривявания при деца и младежи до 18 години ще се проведат днес в "Пирогов". Прегледи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване